Голямата звезда на Барселона Лионел Меси приканва отривисто шефовете на клуба да се постараят и да привлекат звездата на Тотнъм Деле Али. Това съобщиха част от испанските медии, а на Острова веднага подеха новината.

Меси вижда нови в Барса

Според въпросните издания Барса ще търси попълнения в полузащитата си след края на сезона, тъй като бъдещето на един от основните играчи в момента – Иван Ракитич остава неясно. Хърватският национал играе по-рядко при Ернесто Валверде и не е изключено да видим негов трансфер.

В същото време Меси вече се е ориентирал за най-подходящото ново име, което да бъде цел №1 в месеците след края на настоящата кампания. Деле Али е една от звездите на Висшата лига в момента и не е чудно, че предизвика интерес с изявите си. Евентуален негов трансфер на „Камп Ноу” ще бъде освен всичко друго удар по големия враг Реал Мадрид, който също таи симпатии спрямо 21-годишния атакуващ полузащитник.

След слуховете за Неймар и Реал Меси вдигна телефона

За аржентинския магьосник на „блаугранас” няма по-удачен вариант за халфовата линия на отбора от англичанина. През последните месеци Барса е свързван с имена като Филипе Коутиньо от Ливърпул и Леон Горецка от Шалке04, но Меси е категоричен, че Али е верният избор.

Меси каза къде иска да играе

По-рано през годината самият Деле Али не изключи възможността да напусне Тотнъм, ако в офисите на лондонския тим пристигне подходяща оферта.