Суперзвездата на световния футбол Лионел Меси вече има план за бъдещето си. Аржентинецът планира да остане в Барселона до 2023 година, а след това ще се присъедини към отбора на Дейвид Бекъм - Интер Маями.

Носителят на шест „Златни топки“ беше много близо до това да напусне „каталунците“ през лятото, но в крайна сметка остана и през този сезон. Договорът му обаче изтича в края на кампанията и от вчера той е свободен да преговаря свободно с други клубове. Основни фаворити за неговия подпис се смятат Манчестър Сити и Пари Сен Жермен.  

Според „Mundo Deportivo“ обаче, Меси иска да остане в Барса за още два сезона, преди да замине за САЩ, където се очаква да подсили Интер Маями. Съществува вариант, според който, той може да се събере с един от най-близките си приятели - Луис Суарес в американския тим. 

Каталунският журналист Хосе Антонио Понсети, който е със седалище в Маями в момента, вярва, че 33-годишният аржентинец е изкушен от идеята да се присъедини към франчайза на Бекъм в бъдеще. Но първо ще се стреми да подпише нов договор за две години и половина с Барса, след като клубът обяви новия си президент през януари.

Смята се, че планът му е да играе на Световното първенство през 2022 година в Катар във върхова форма, която ще е трудно постижима, ако още сега замени Ла Лига за МЛС.