Остават само два месеца преди да изтече договорът на Лионел Меси с Барселона, но бъдещето на аржентинеца все още не е напълно ясно. Един от вариантите пред шесткратния носител на „Златната топка“ е трансфер във френския шампион Пари Сен Жермен. „L’Equipe“ обаче съобщава, че приоритетът на парижани е новият договор на звездата на тима Килиан Мбапе, а не да преследва Меси, въпреки неотдавнашните слухове, свързващи талисмана на Барса с трансфер в Париж.

Миналата седмица „TNT Sport Brasil“ обяви, че ПСЖ е предложил на Меси двугодишен контракт с възможност за трети сезон. Изданието пишеше, че никой друг клуб няма средствата да привлече капитана на Барселона и, че ПСЖ е фаворит за подписа му.

Сега обаче „L’Équipe“ съобщава, че ПСЖ остава в контакт с антуража на Лео Меси, но парижани ще насочат усилията си за подновяването на договора на Мбапе, който изтича догодина, а преговорите между играча на клуба са в застой.

Френският спортен ежедневник добавя, че пред Меси има само две възможности това лято - или да поднови контракта си с Барселона, или да подпише с ПСЖ, тъй като изглежда, че Манчестър Сити вече се е отказал от идеята да привлече аржентинеца.

В същото време испанският вестник „Marca“ твърди, че Меси е по-вероятно да остане при „каталунците“, отколкото да премине в Пари Сен Жермен през лятото. Според информацията аржентинецът е останал доволен от развитието на младите играчи в тима като Педри, Тринкао и Оскар Мингеса, а също така и от плановете на президента Жоан Лапорта да доведе един измежду Неймар или Ерлинг Халанд в клуба. Това би било достатъчно, за да може той да бъде убеден да остане на „Камп Ноу“.