Една от суперзвездите на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе може още днес да поиска официално да напусне френския вицешампион и да поиска трансфер в Реал Мадрид, това твърди известният журналистът Хосеп Педрерол от „El Chiringuito“.

Според него нападателят има насрочена за днес среща с президента на парижани Насер Ал-Хелайфи. 22-годишният Мбапе навлезе в последната година от договора си и засега не показва, че има желание да остане. Той изрично ще настоява да бъде продаден на Реал, като няма желание да преговаря с други клубове.

Педрерол информира, че Мбапе няма да разкрие желанието си публично на този етап, но на срещата с Ал-Хелайфи не просто ще поиска да напусне клуба, но и ще помоли ръководството да влезе в преговори с Реал Мадрид, за да осъществят трансфера още през това лято.

Испанският журналист добавя, че трансферът може да бъде финализиран в последната седмица на август.

Въпросният Хосеп Педрерол беше първият, който разкри новините за напусканията на Кристиано Роналдо, Рафаел Варан и Серхио Рамос, раздялата между Реал и Зидан, трансферите на Лука Йович и Еден Азар на „Сантиаго Бернабеу“ и други.