Нападателят Килиан Мбапе ще остане в Пари Сен Жермен и след края на лятото, но няма да подновява договора си, съобщава испанското издание AS.

Според информацията, парижани са били изненадани, че Реал Мадрид, чийто треньор Карло Анчелоти обяви, че няма да купуват още играчи това лято, не е предприел действия относно привличането на капитана на Франция, който има още една година от настоящия си контракт. По този начин Мбапе най-накрая ще може да се присъедини към „Лас бланкос“ следващото лято като свободен агент, ако откаже да удължи престоя си в ПСЖ и след този сезон.

По-рано той вече обяви, че няма да се възползва от въпросната клауза, която е заложена в договора му, за удължаване с още 12 месеца, заради което се стигна до напрежение между него и шефовете на клуба. От „Парк де Пренс“ искаха да продадат Мбапе това лято, вместо да го остави да си тръгне като свободен агент след година. Световният шампион от 2018-а година обаче отказа да отиде в Саудитска Арабия и каза, че през започналия сезон със сигурност ще остане във френския шампион.

Последва изваждането му от групата на отбора за тренировките и предсезонното турне в Азия. После той не беше в списъка и за откриващия за тима мач в Лига 1 срещу Лориен (0:0). По-късно обаче нападателят беше реабилитиран и получи правото отново да се подготвя с първия отбор, а се появи и на терена срещу Тулуза миналия уикенд, когато вкара гол за крайното 1:1. Снощи пък имаше ключова роля за първия успех на парижани през кампанията, след като отбеляза две попадения за победата с 3:1 над Ланс.