Отборът на Пари Сен Жермен надви с 3:1 тима на Ланс в среща от третия кръг на френската Лига 1. Головете за домакините отбелязаха Марко Асенсио (45') и Килиан Мбапе (52', 90'+1'), а почетният гол за гостите падна след автогол на Шкриниар.

Срещата започна в битка около централната линия, като с времето домакините от Пари Сен Жермен наложиха преса в половината на съперника, а в 8-ата минута дори нацелиха гредата. Няколко секунди по-късно и Ланс стигна до първото интересно положением като Франковски центрира опасно в наказателното поле на парижани и спечели корнер за своите.

След това мачът продължи с преса от страна на Пари Сен Жермен, докато Ланс тормозеше домакините с високоскоростни контраатаки. При една от тях в 19-ата минута Томасон нанесе рязък удар от границата на наказателното поле след рикошет, но опитът му беше пропилян, след като топката премина високо над напречната греда.

Натискът на домакините даде своите плодове секунди преди края на редовното време на първата част. Уарен Заир - Емери плъзна топката към Марко Асенсио на границата на наказателното поле и той намери лявата страна на мрежата с чудесен удар.

Пари Сен Жермен започна взривоопасно второто полувреме, като играчите на Луис Гарсия почти веднага вкараха втори гол. Само седем минути след подновяването на играта Килиан Мбапе демонстрира перфектна техника, шутирайки от движение от самата граница на наказателното поле във вътрешна страна на лявата греда.

Вторият гол като че ли отказа гостите окончателно и парижан овладяха напълно инициативата. Шампионите се окрилиха и Мбапе неколкократно беше близо да огорчи Самба за трети път. Усман Дембеле също имаше своите възможности, като най-чистата от тях дойде в 76-ата минута, когато получи прецизно подаване в пеналтерията и стреля, но ударът му мина встрани от дясната греда.

Изоставането в резултата изнерви гостите и с приближаването на края си позволиха някои грубости в играта. Така се стигна до 79-ата минута, когато главният съдия Франсоа Летексие се принуди да санкционира гостите, показвайки жълт картон на бившия футболист на 26-кратния български шампион Левски - Стайн Спиерингс.

Всичко това доведе логично до трети гол във вратата на Ланс. След продължително нападение пред вратата на гостите топката стигна най-накрая до озовалия се непокрит в наказателното поле Мбапе, който пое умело, обърна се и прати топката във вратата на Брис Самба след рикошет в защитник на гостите.

Играчите на Ланс все пак стигнаха до почетен гол в петата минута на добавеното време, когато Флориан Сотока отигра към Морган Гилавоги, който стреля и топката се отби в тялото на Милан Шкриняр, за да остави Донарума безпомощен.

Това е първа победа за Луис Енрике начело на ПСЖ след двете поредни равенства. Така отборът му има вече пет точки и се изкачи до четвъртата позиция. Междувременно свободното падане за Ланс, който бе конкурентът на ПСЖ за титлата през миналата година до самия край, продължава. Отборът на Франк Хес има само една точка в първите си три мача.