Продължават ежедневните информации, които пращат суперзвзездата на Пари Сен Жермен – Килиан Мбапе, в испанския и европейски шампион Реал Мадрид. Сега мадридският AS твърди, че френският национал вече бил информирал ръководството на „Лос Бланкос“, че би искал да се присъедини към тима през лятото на 2024-а година. Съществувало дори вариант той да стори това още след края на настоящия сезон.

Миналото лято Мбапе взе изненадващо решение да подпише нов договор с ПСЖ до 2025-а година, вместо да заиграе на „Сантиаго Бернабеу“ със свободен трансфер. Интересното е обаче, че контрактът е валиден до 2025-а, при положение, че парижани спечелят Шампионската лига. В противен случай, нападателят може да напусне настоящия си отбор още през 2024-а година. Той може да бъде удължен с допълнителните 12 месеца, но само, ако Мбапе желае, нещо, от което футболистът е решил да не се възползва.

Gulliver/GettyImages
69 снимки

Според източници, близки до французина, уверява, че нищо и никой няма да може да го накара да промени решението си или да попречи на трансфера му в Реал Мадрид.

Във всеки случай испанският шампион обаче е решил, че няма да рискува отново с оферта за Мбапе. Горчивият опит от миналата година няма да се повтори, са убедени в испанската столица. Самият играч ще трябва да бъде този, който сам да си проправи пътя към Реал. Едва когато успее да се освободи напълно от ПСЖ, ще започне операцията по трансфера му в Мадрид. Всъщност в офисите на Валдебебас са категорични, че няма да има никакви преговори с Пари Сен Жермен и, че футболистът ще премине на „Бернабеу“, стига да е без пари.

Що се отнася до икономическите условия на бъдещия договор на Мбапе с Реал, те ще бъдат подобни на тези, които бяха договорени за този от миналото лято. Смята се, че във финансово отношение, сделката няма да има проблем.