Новото попълнение на Атлетико Мадрид Желсон Мартинш довери, че е избрал мадридският клуб заради наставника Диего Симеоне.

23-годишното крило се присъедини към „рохибланкос” със свободен трансфер през миналта седмица, след като напусна Спортинг Лисабон заради инцидент с феновете на португалския клуб. „Лисабонските лъвове” ще заведат иск във ФИФА към Атлетико Мадрид да заплатят цялата сума, която е била в договора на футболиста като откупуваща клауза – 100 милиона евро.

„Много съм щастлив, че ще играя в Атлетико. Това е много интересен проект за мен и ще дам всичко от себе си за отбора и феновете. Исках да облека фланелката на Атлети от много време. Винаги съм харесвал отбора, тъй като е един от най-добрите в Испания”, сподели Мартинш.

„Диего Симеоне бе много настоятелен в моето привличане, а това оказа голям ефект върху решението ми. Благодарение на него аз преминах в отбора и се надявам дълго време да работим заедно. Клубът е организиран по перфектен начин, а отборът има феноменални футболисти. Вярвам, че ще се нагодя бързо към стила на игра и ще работя много”, завърши португалският офанзивен полузащитник.