Ръководството на Олимпик Марсилия е отправило предложение до Рома относно нападателя Патрик Шик, който в петък реализира два гола във вратата на България по време на квалификациите за Евро 2020.

23-годишният играч се представи много силно за чехите в Прага, ала на клубно ниво през сезон 2018/2019 не беше никак убедителен. Голяма част от италианските медии са убедени, че „римските вълци” вече замислят продажба на Шик. Подобен ход не бил учудващ  предвид неговите едва 8 гола в 58 срещи за „джалоросите”.

Спортният директор на Марсилия Андони Субисарета се е свързал с Рома и е изразил готовност за привличане под наем с опция за откупуване. Подобен ход би разделил постъпленията от трансфера в две финансови години, но от друга страна ще освободи  бюджета на Рома от годишната заплата на Шик, която възлиза на 4,6 милиона евро.

Милан е другият отбор, който проявява интерес към Шик заради предстоящото назначение на Марко Джампаоло от Сампдория като наставник. Италианецът, който работи с чешкия футболист в Генуа, е готов да предложи бартерна сделка, като към Рома ще потегли острието Андре Силва.