Френският нападател Антони Марсиал е напуснал Манчестър Юнайтед и е преминал в Севиля, защото се е почувствал желан от треньора на испанския клуб Хулен Лопетеги и от спортния директор Мончи.

"Желанието на спортния директор и на треньора ме убедиха да пристигна в Севиля. Аз самият искам да играя футбол и ще покажа това в новия си отбор", заяви той.

26-годишният Марсиал, който се присъедини към Юнайтед през 2015, но през този сезон изяви неколкократно намерението си да напусне заради твърде малкото игрово време, което получава.

"В последните няколко месеца тренирах много. Скоро ще го правя с новите ми съотборници и се надявам да се представя добре. Готов съм да играя, ако треньорът има нужда от мен. Мога да го направя още сега. За мен най-важното нещо е да бъда на терена и да помагам с опита си за победи", добави той.

През този сезон Севиля преследва пета титла в Лига Европа от 2014 насам, както и седма като цяло. Съперник на испанците на осминафиналите е Динамо Загреб.

"Седмата купа е голямата ни отборна цел. Финалът обаче е тук, на "Рамон Санчес Писхуан", така че ние ще направим абсолютно всичко, за да я спечелим. Индивидуалната ми цел е да вкарвам, да подавам за голове и да се забавлявам", завърши той.