Мениджърът на Манчестър Сити – Хосеп Гуардиола, обмисля да привлече в отбора полузащитникът на Барселона - Френки де Йонг, след като „гражданите“ се отказаха от капитана на Уест Хем Деклан Райс, съобщава The Sun.

Изданието предполага, че каталунците ще искат около 90 милиона паунда, които Сити беше готов да плати в опитите си да подпише с Райс. Не е тайна, че Гуардиола има желание да привлече нов халф, след като Илкай Гюндоган отказа нов договор и избра да премине на „Камп Ноу“. Сити се отказа от Райс, след като Арсенал извади повече пари, отколкото шампионите бяха готови да платят.

Гуардиола се опита да подпише с Де Йонг през 2019-а година, преди нидерландският национал да премине в Барселона. Той беше основна трансферна цел на Манчестър преди година, когато старият му наставник в Аякс - Ерик тен Хаг, се опита да го превърне в едно от първите си попълнения на „Олд Трафорд“, но 26-годишният полузащитник избра да остане в Барселона и все още не бърза да напуска Испания.

Въпреки това той е наясно, че ръководството на „Камп Ноу“ е отворено за неговата продажба в опит да подобрят финансите си. Де Йонг печели по 400 000 паунда на седмица след облагането с данъците и има още три години до края на договора. Той е харесван от треньора Шави Ернандес, който иска да го задържи, но Барса иска да се отърве от високото му възнаграждение и знае, че Сити има пари за халф от най-висока класа, след като се отказа от Райс.