20-кратният шампион на Англия Манчестър Юнайтед е готов да изслушва оферти за Джеси Лингард. Отборът смята английския национал за излишен, въпреки че в последния мач срещу Лестър записа и първото си попадение за сезона. Той реализира и при победата над ЛАСК в Лига Европа миналата седмица.

27-годишният англичанин доста рядко получаваше шанс за изява под ръководството на Оле Гунар Солскяер този сезон, като направи едва девет старта във Висшата лига, но само един от началото на календарната година. Пристигането на Бруно Фернандеш през януари и невероятната форма на младока Мейсън Грийнууд, шансовете на Лингард за изява намаляха още по-драстично.

Два гола в два мача обаче не са достатъчни, за да запази мястото си в Юнайтед и според "Guardian" той ще напусне през лятото. Не се споменава за каква цена, но сигурно ще бъде под 30 милиона паунда.

На Лингард му остава само още една година от договора му на „Олд Трафорд“, въпреки че клубът има възможност да активира клаузата, с която да го удължи и за още една година. Но това изглежда малко вероятно и "червените дяволи" едва ли ще искат да рискуват да го загубят за без пари през следващото лято.