Манчестър Юнайтед е отправил контраоферта към Барселона за защитника Йери Мина. Според информациите в английската преса, „червените дяволи“ са предложили 33 милиона евро за колумбийския защитник, който е силно желан от мениджъра Жозе Моуриньо.

Смяташе се, че Барселона и Евертън са постигнали споразумение за трансфера на Мина, а офертата на „карамелите“ бе на стойност 32 милиона евро.

От Манчестър Юнайтед обаче са изпратили контрапредложение в опит да си осигурят услугите на колумбийския национал.

Барселона е много вероятно да се опита да използва Мина в опит да привлече Пол Погба. Защитникът в крайна сметка може да бъде използван практично от каталунците за трансфера на френския национал.

В същото време каталунците искат да получат 40 милиона евро за Мина и ще се опитат да изстискат максимума от колумбийския футболист, който така или иначе не попада в плановете на старши треньора Ернесто Валверде за следващия сезон. В Барселона са решени да продадат Мина, но срещу възможно най-добрата оферта.

Самият футболист има предварително споразумение с Евертън, което ще влезе в сила, ако „карамелите“ се споразумеят с Барселона за трансфера на защитника.