Манчестър Юнайтед е подновил интереса си към южнокорейския централен защитник Ким Мин-Дже само 18 месеца, след като е бил предложен на отбора за сумата от 4 милиона евро, пише „The Mirror“.

Мин-Дже, който направи силно Световно първенство в Катар, привлече интереса както на Юнайтед, така и на Тотнъм през лятото на 2021-а година, когато китайският Пекин Гуоан реши да го прададе. Исканата цена тогава беше близо 4 милиона евро, но бранителят премина в турсикя гранд Фенербахче. Дванадесет месеца по-късно те го продадоха на Наполи за близо 18 милиона евро.

Изданието пише, че сега на „Олд Трафорд“ се задават въпроси защо клубът не привлече 26-годишния Мин-Дже по-рано, който се оказа повече от подходящ заместник на Калиду Кулибали на „ДИего Армандо Марадона“. Заради силната си физика и изявите си за партенопеите той си спечели прозвището „Чудовището“. Тимът на Лучано Спалети е първи в класирането на Серия А, с осем точки преднина пред втория Милан.

Защитникът обаче има клауза за откупуване на стойност от 44 милиона евро, сума, която може да бъде по силите както на Ман Юнайтед, така и на Реал Мадрид, който също е готов да се включи в наддаването. Наполи ще се надява да отблъсне интереса през януари и вече подготвя подобрен договор за Мин-Дже, с който да го задържи.

В момента титулярна двойка защитници за „червените дяволи“ са Лисандро Мартинес и Рафаел Варан, но въпросителните относно проблемите с контузията на французина могат да накарат мениджъра Ерик тен Хаг да потърси алтернативи. Евентуално привличане на южнокорееца може да сложи край на кариерата на „Олд Трафорд“ на някого измежду капитана Хари Магуайър и Виктор Линдельоф.