Манчестър Юнайтед ще се насочи към трансфера на полузащитника Софиан Амрабат, след като уреди трансферите на Андре Онана и Расмус Хойлунд. Вратарят на Интер се очаква да струва на „червените дяволи“ 47 милиона паунда, докато за датския нападател ще трябва да бъдат платени 60 милиона паунда.

Според The Independent, мениджърът Ерик тен Хаг вече са решили кого биха искали да направят четвъртото си попълнение преди 1 септември, когато пазарът затваря, след привличането на Мейсън Маунт от Челси. Това е полузащитникът на Фиорентина - Софиан Амрабат, който блесна на Световното първенство в Катар в края на миналата година. 26-годишният играч е роден в Нидерландия е роден в Нидерландия, но защитава цветове на националния отбор на Мароко и помогна на „атласките лъвове“ да стигнат до исторически полуфинали.

Изданието твърди, че Юнайтед вече е установил контакт с представителите на Амрабат и основите на евентуалната сделка вече са положени. Халфът, който също се смяташе, че е в радара на Ливърпул, може да замени Фред, който се очаква да бъде продаден за 20 милиона паунда.

Но Юнайтед първо трябва да продаде играчи, за да се съобрази с разпоредбите за финансов феърплей, преди да може да се опита да вземе Амрабат. Алекс Телес е свързван с трансфер в Саудитска Арабия, докато Хари Магуайър, който бе лишен от капитанската лента, се очаква също да напусне „Олд Трафорд“. Дийн Хендерсън, Ерик Бейли, Дони ван де Бийк, Скот МакТоминей и Антъни Еланга са останалите играчи, чиито продажби могат да осигурят свеж приток на средства. В същото време, Мейсън Грийнууд може да бъде даден под наем.