Защитникът на Наполи - Ким Мин-Дже, се очертава като основна цел на Манчестър Юнайтед за идното лято, няколко години, след като бившият мениджър на тима - Жозе Моуриньо, отхвърли възможността да подпише с централния защитник.

26-годишният Ким се присъедини към Наполи от Фенербахче през лятото, тъй като партенопеите търсеше заместник на Калиду Кулибали, който се присъедини към Челси. Националът на Южна Корея оказа незабавно влияние, дотолкова, че клубът иска да поднови договора му.

Бившият играч на Пекин Гуан е неизменен титуляр в схемата на Лучано Спалети и е с основна роля за лидерската позиция на Наполи в Серия А, като тимът е и с единия крак на ¼-фиалие в Шампионската лига.

Информации обаче сочат, че Манчестър Юнайтед вече е научил за откупната му клауза в размер на 42 милиона паунда. Според Calciomercato, „червените дяволи“ са осъществили контакт със защитника. Твърди се, че Наполи иска да задържи Ким с нов договор и да увеличи откупната му клаза, но южнокореецът иска значително увеличение на заплатата.