Голмайсторът на Тотнъм Хотспър - Хари Кейн, е цел №1 на Манчестър Юнайтед за лятната селекция, твърди The Mirror. Изданието пише, че на „Олд Трафорд“ виждат в лицето на капитана на „Трите лъва“ перфектният човек, който да води атаката на тима в следващите няколко години.

Това със сигурност ще означава, че наемът на Вут Вегхорст няма да бъде превърнат в постоянен трансфер, а Антони Марсиал също се очаква да напусне през лятото. The Mirror съобщава още, че мениджърът на „червените дяволи“ - Ерик тен Хаг, смята, че Кейн ще бъде последното парче от пъзела за възстановяването на тима от „Олд Трафорд“.

Gulliver/GettyImages
32 снимки

Очакванията са нападателят на Тотнъм да поиска да напусне след края на сезона след поредната разочароваща кампания за клуба от северен Лондон. Манчестър Юнайтед пък е готов да превърне Хари Кейн в най-скъпия британски футболист за всички времена. В момента рекордът се държи от Джак Грийлиш, за когото Манчестър Сити плати 117.5 милиона евро през лятото на 2021-а година.

В Юнайтед също така са готови да последват успеха на трансфера на Каземиро миналото лято. Бразилецът беше на 30 години, когато се присъедини към „червените дяволи“, а Кейн ще отпразнува 30-ия си рожден ден през месец юли тази година. Бразилецът обаче доказа, че е катализатор във възхода на Юнайтед, който е трети във Висшата лига, ще играе на ¼-финалите за Ф Къп, с единия крак е и на ¼-финалите в Лига Европа, а в края на миналия месец спечели и първа титла от шест години насам, след като триумфира с Карабо Къп след победа над Нюкасъл във финала.

Ман Юнайтед обаче е подготвил и резервни варианти при евентуален неуспех с привличането на Кейн. Смята се, че на „ОЛд Трафорд“ са набелязали нападателят на Бенфика Гонсало Рамош, Мохамед Кудус, на когото Тен Хаг беше треньор в Аякс, както и звездата на Наполи Виктор Осимен, но цената на нигериеца може да се окаже дори още по-висока от тази на капитана на Тотнъм.