Трансферната сага с Хари Кейн няма почивен ден. Звездата на Тотнъм е чакан уж всеки момент в Манчестър Сити, но се оказва, че „гражданите“ имат няколко задачи да изпълнят преди това. От Сити са наясно, че при трансфер на играч като Кейн е нужно някой да си тръгне.

„Mirror“ твърди, че шампионите трябва да наберат още 50 милиона паунда, за да отговорят на исканията на „шпорите“ от 150 милиона паунда за английския капитан. Предполага се, че Сити  ще увеличи офертата си до 120 милиона паунда с различни бонуси. Но това все още не се е случило. Президентът на лондончани Даниел Леви отказва да намали исканата цена.

По тази причина от „Етихад“ ще се опитат да се разлеят с някои играчи. Първият в този списък е Бернардо Силва, за когото самият Гуардиола говори преди две седмици.

„Не е само той, но е вярно. Има двама-трима, които искат да си тръгнат. Ако ни предложат оферта за някой от тях сме готови да преговаряме“, обясни тогава той.

Португалецът има споразумение с „гражданите“ и ако за него пристигне оферта на стойност минимум 50 милиона евро, те ще я приемат. Към момента такова предложение за Бернардо няма. Той обаче е категоричен, че не желае да бъде разменна монета при трансфер на Хари Кейн, тъй като не желае да продължи кариерата си във Висшата лига.

Ситуацията около Аймерик Лапорт е подобна. Французинът с испански корени загуби титулярното си място през последния сезон и клуба ще изслушва оферти за него. При настоящия пазар изглежда почти невъзможно Сити да си върне 65-те милиона, които плати на Атлетик Билбао за услугите му.

Друг футболист, с чието име се спекулираше през лятото е Габриел Жезус. Бразилецът е един от продаваемите играчи на Сити заради слабото си представяне през миналия сезон, когато дори при дългото отсъствие на Серхио Агуеро, не можа да се наложи в стартовата единайсеторка.

В това време „Sky Sports“ обяви, че най-вероятно до трансфер на Хари Кейн в Манчестър Сити няма да се стигне, поне това лято. Изданието смята, че звездата е трябвало вече да носи екипа на „гражданите“, ако наистина двете страни са имали намерение да си стиснат ръцете.