Английският шампион Манчестър Сити подготвя изключително любопитно предложение към Тотнъм, с което ще се надява да убеди „шпорите“ да пуснат голмайстора си Хари Кейн, пише „Sun“.

Според изданието „гражданите“ са готови да предложат двама от основните си футболисти - Рахийм Стърлинг и Габриел Жезус. Двамата национали, съответно на Англия и Бразилия, ще бъдат използвани като допълнение към офертата, за да може да постиган по-бързо до сделка.

Хари Кейн вече изрази непряко желанието си да напусне, а медиите на Острова твърдят, че шампионите са фаворит и предпочитаната дестинация от капитана на „Трите Лъва“.

Наскоро той се изказа изключително ласкаво за звездата на „небесно-сините“ Кевин Де Бройне, което веднага бе прието като знак за намеренията на нападателя.

„Sun“ допълва още, че президентът на „шпорите“ Даниел Леви е поставил цена от 150 милиона паунда за услугите на своята звезда, като по този начин ще иска да спре интереса както на Сити, така и на другите заинтересовани клубове - Манчестър Юнайтед и Челси. В последните дни се заговори, че Леви се опитва да върне начело на лондончани и бившият мениджър на тима Маурисио Почетино, който в момента е наставник на Пари Сен Жермен. Той се надява по този начин да убеди английският национал да остане на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм".

27-годишният Кейн стана голмайстор на Висшата лига през сезон 2020/2021, след като завърши кампанията с 23 попадения.