Английският шампион Манчестър Сити е поставил цена от 45 милиона паунда за звездата си Рахийм Стърлинг. 26-годишният играч премина при „гражданите“ през 2015 година от Ливърпул за сумата от 50 милиона паунда и се радваше на огромен успех на „Етихад“. Английският национал отбеляза 116 гола в 307 мача и на три пъти вдига титлата във Висшата лига.

В края на миналия сезон той изпадна от титулярния състав, а от началото на новата кампанията мениджърът Хосеп Гуардиола предпочита да залага на Фил Фодън и рекордната покупка от лятото за „гражданите“ Джак Грийлиш.

Стърлинг е на път да навлезе в последните 18 месеца от договора си със Сити, който имаше желание да му предложи нов дългосрочен контракт. Преговорите обаче засега са спрени, тъй като нито клубът, нито нападателят желаят да се ангажират дългосрочно в момента.

Това не е останало незабелязано от Арсенал и Барселона, които са свързани със Стърлинг и сега изглежда, че на „Етихад“ са отворени да се разделят с него. „Metro“ твърди, че са готови да го продадат за около 45 милиона паунда.

Междувременно „AS“ смята, че Арсенал е получил огромен тласък в преследването на Стърлинг. От испанското издание твърдят, че новият треньор на Барселона Шави Ернандес е обявил на своя скаутски екип, че през януари няма да има нови попълнения. 41-годишният бивш полузащитник иска да използва остатъка от сезона, за да прецени добре настоящия състав, преди да направи каквито и да било трансфери.