Манчестър Юнайтед не планира да закупува перманентно халфа Софиан Амрабат след края на този сезон. Мароканският национал и неговото бъдеще са обект на непрестанни спекулации след преминаването му под наем от Фиорентина през лятото.

Самият наем струваше на англичаните 10 милиона евро за Ла Виола, които могат да получат още 20 милиона, ако се стигне до постоянен трансфер след края на тази кампания. По всичко личи обаче, че 27-годишният черноработник в средната линия няма да остане на „Олд Трафорд“.

До този момент Амрабат има 17 мача във всички надпревари, като само в три от тях е играл по 90 минути. Според британската преса „червените дяволи“ не са останали очаровани от интеграцията на направилия фурор на Мондиал 2022 играч във Висшата лига и това е причината да не желаят да продължат контракта му в Англия.

Започването на Амрабат от първата минута в съботния мач с Уест Хем Юнайтед е под сериозна въпросителна поради завръщането от наказание на капитана Бруно Фернандеш. По всяка вероятност Скот МакТомини ще започне до Мейно, а Амрабат ще остане сред резервите.