Отборът на Уест Хем дава да се разбере, че няма да се раздели никак лесно със своята звезда Деклан Райс. Мениджърът на „чуковете“ Дейвид Мойс по-рано обяви, че полузащитникът струва 100 милиона паунда.

Но сега „The ​​Times“ твърди, че тази цена вече е нараснала до повече от 120 милиона паунда. Изданието допълва, че 23-годишният Райс е отложил преговорите за нов договор с лондночани до лятото, тъй като английският национал иска да обмисли възможностите пред себе си в края на кампанията.

Потенциален трансфер за подобна сума би го превърнал в най-скъпото попълнение във Висшата лига на всички времена, изпреварвайки съотборника си в националния отбор на „Трите лъва“ Джак Грийлиш.

Настоящият договор на Райс изтича през лятото на 2024 година, но лондончани имат опцията да го удължат с още допълнителни 12 месеца. И Манчестър Юнайтед, и Манчестър Сити са свързвани с трансфер на Райс.

В последно време на Острова се заговори, че от Юнайтед са определили халфа като своята приоритетна цел за лятото. Новата му цена обаче може да промени това нещо. Сити също следи Райс от известно време и са готови да се борят с големите си градски съперници за неговия подпис.

Родният тим на Райс Челси също е свързван с полузащитника. Англичанинът е юноша на „сините“, преди да бъде освободен на 14-годишна възраст.