Отборът на Манчестър Юнайтед не се е отказал от идеята да привлече защитника на Борусия Дортмунд Мануел Аканджи. „Червените дяволи“ следят швейцареца още от юношеските му години и сега отново са насочили поглед към него, твърди „Sport1“.

Подсилването на защитата е един от основните приоритети за мениджъра Ралф Рангник през лятото и той вече търси подходящи футболисти за тази цел. Той познава добре качествата на Аканджи и смята, че бранителят би се вписал добре на „Олд Трафорд“.

Освен това има още две предпоставки, които могат да помогнат на Юнайтед за по-лесното привличане на 26-годишния швейцарец. Първата е, че договорът му изтича през 2023 година и той отказва да преподпише. Втората е, че преди време бранителят призна, че от малък е фен на „червените дяволи“ и с радост би играл на „Олд Трафорд“ един ден.

Аканджи вече кара пети сезон на „Сигнал Идуна Парк“, след като бе привлечен от Базел през 2017 година. Той има 148 мача и 3 гола за „вестфалци“. В момента се смята, че цената му е около 30 милиона евро.