Манчестър Юнайтед се стреми да се подсили на четири позиции през януари, като опасенията относно способностите на Софиан Амрабат са накарали клуба да потърси нов дефанзивен халф. „Червените дяволи“ също ще насочат усилията си към десен централен защитник, плеймейкър и нападател, твърди The Guardian.

Мениджърът Ерик тен Хаг се нуждае от подсилване на състава след трудното начало на сезона, но привличането на четирима играчи няма да е лесно. Много може да зависи от това дали сър Джим Ратклиф ще успее да стане част от ръководството на клуба. Проблем ще бъдат и правилата за финансов феърплей, така че бюджетът за трансфери ще зависи от продажбата на играчи.

Gulliver/GettyImages
74 снимки

Юнайтед не успя да продаде Хари Магуайър и Скот МакТоминей, а също така и Антони Марсиал остана на „Олд Трафорд“. Атаката не е основен приоритет, като се има предвид, че Тен ХАг разполага с Маркъс Рашфорд и Расмус Хойлунд.

„Червените дяволи“ имаха проблеми в халфовата линия този сезон. Каземиро показва спад, като се зародиха и съмнения относно представянето на Амрабат. Мароканецът започна е едва четири мача във Висшата лига след пристигането си под наем от Фиорентина, но 18-годишния продукт на академията Коби Майноо го замени в състава при победата над Евертън с 3:0 в неделя.

Интересът към към номер „8“ е на база колебливите изяви на Мейсън Маунт след трансфера му от Челси. Англичанинът не оказа голямо влияние, а проблемите с контузии нарушиха инерцията му. Търсенето на централен защитник също може да стане наложително с оглед неясното бъдеще на Рафаел Варан, който също имаше проблеми с контузии и не получава шансове за изява в последните седмици.