Отборите на Ювентус, Манчестър Юнайтед и Челси са наострили поглед към крилото на Барселона Усман Дембеле, пише „Sport“. Както е известно, в сряда се проведе поредната среща между представителите на французина и „каталунците“ относно преговорите за удължаване на договора на Дембеле.

Настоящият контракт на крилото изтича през юни 2022 година и ако не бъде продаден през януари, той би могъл да си тръгне като свободен агент през лятото. Вчера медиите в Испания съобщиха, че преговорите са напълно пропаднали, след като агентът на Дембеле е поискал за клиента си заплата от 40 милиона евро на сезон плюс бонус от 20 милиона за преподписването.

Дембеле беше привлечен през 2017 година от Борусия Дортмунд срещу 135 милиона евро, но така и не оправда големите очаквания. През този сезон Дембеле е изиграл едва осем мача за Барселона, като се е отчел с две асистенции.

Изданието пише обаче, че никой от изброените клубове обаче няма намерение да плати трансферна сума за Дембеле, а по-скоро ще изчакат изтичането на договора му и да го привлекат като свободен агент през лятото.

По-рано обаче се появиха информации, че френският Пари Сен Жермен вече е започнал разговори с Дембеле за потенциален негов трансфер във френската столица след края на сезона.