Бранителят Мартин Касерес е на път да направи поредния рязък завой в търсене на своя нов клуб. Изглежда сега уругваецът е близо до подпис със Саутхемптън.

През януари 29-годишният уругваец на няколко пъти се разходи между Италия и Англия, като беше силно желан от Фиорентина, Кристъл Палас и Милан. Тъкмо „росонерите“ бяха много близо до подпис с Касерес, който дори успешно мина медицински прегледи, но в крайна сметка клубът се отдръпна.

Бившият футболист на Виляреал и Барселона за последно игра за Ювентус, където договорът му изтече през лятото на 2016 година. Оттогава досега той е свободен агент, което му позволява да преговаря и парафира договори извън трансферните прозорци.

Мениджърът на Саутхемптън Клод Пюел не прибързва с действията си, макар вече да се появиха информации за уточнени лични условия между футболиста и клуба. „В следващите дни ще видим дали той може да помогне на отбора и дали ще подпише. Мартин е национал на родината си, неговите качества и дух могат да ни донесат нещо интересно. За момента приоритет е да може да подпише със Саутхемптън“, коментира Пюел по повод работната виза на Касерес, която още не е готова. „Към момента този трансфер не се е случил“, подчерта френският треньор.