Ръководството на Фиорентина е готово да подпише със свободния агент Мартин Касерес, но преди това желае да получи доказателство за кондицията на уругваеца.

За последно преминалият през Виляреал, Барселона и Севиля играч носеше екипа на омразния за флорентинци Ювентус. 29-годишният универсален защитник се раздели с „бианконерите“ в края на миналия сезон, когато договорът му изтече.

Касерес реално не е играл официален мач от година насам заради травма в ахилесовото сухожилие, която получи в последните си месеци като футболист на Юве. Сега медиите на Апенините информират, че в следващите дни Касерес ще премине подробни медицински тестове във Фиорентина. При прегледите акцентът ще бъде върху физическото състояние на южноамериканеца, защото то притеснява най-много „виолетовите“.

Двете страни иначе вече са уточнили условията по евентуалния договор на Касерес. Между тях има уговорка, че Фиорентина може да отмени цялото начинание, ако флорентинци не останат доволни след изследванията.

За Касерес, който не е ограничен от трансферните прозорци, дори това не е фатално, понеже има предложение и от турския Трабзонспор.