Бранителят на Арсенал Давид Луис призна, че е взел решението да напусне Челси преди година, без дори да е сигурен, че "топчиите" са най-доброто място за продължаването на кариерата му. 

13 снимки

Бразилецът премина на "Емиратс" през лятото на 2019-та година и веднага беше хвърлен да закърпва не особено ефективната отбраната на "артилеристите". Въпреки многото критики в първите месеци Луис постепенно намери правилния ритъм, особено под ръководството на Микел Артета. Самият обаче признава, че решението да смени екипа на Челси е било спонтанно. 

"Бях много щастлив в Челси. На практика не смятах, че цикълът ми там ще приключи с толкова бързо решение. Осъзнах, че трябва да напусна отбора, преди още да ми бъде отворена вратата към Арсенал", започна бразилецът. 

"Знаех, че в Арсенал имаше проблеми, особено в защита. Усещаше се тежест върху защитниците и знаех, че отиването там щеше да е малко като да платя в ресторанта, без да знам колко е сметката. Исках обаче да отида, за да усетя нещо ново в живота ми, да науча нещо", завърши темата защитникът.