Играчите на Арсенал са решили да отстъпят и са се съгласили с намалението на заплатите. Първоначално "топчиите" нямаха намерение да орязват заплатите си с 12.5%, но след като им бе предложен подробен план, който включва солидни бонуси при класиране за Шампионска лига, футболистите размислиха. 

Всеки играч ще получи по 500 хиляди паунда, ако отборът се класира за Шампионска лига, а при класиране за Лига Европа бонусът е 100 хиляди паунда. 

Намалението от 12.5% важи цяла година, но процентното съотношение между орязването и бонусите е такова, че ако играчите се класират за ШЛ в два поредни сезона, ще си избият парите от намалението. 

С даването на своето съгласие футболистите на Арсенал се превърнаха в първите във Висшата лига, които се договарят за промени в заплатите им, а не просто за разсрочване. 

Според медиите на Острова промяната в поведението на играчите дошла след разговор с треньора - Микел Артета, който заедно с екипа си, намали своите възнаграждения доброволно. За да олекоти финансовия удар, който пандемията ще нанесе на клуба, собственикът - Стан Крьонке, ще инвестира допълнителни финанси