Отборът на Ливърпул е набелязал младата звезда на Барселона Гави за евентуален трансфер през лятото, след като „каталунците“ все още не могат да убедят таланта да подпише нов договор. Полузащитникът има контракт до лятото на 2023 година, като е желан от почти всички топ клубове в Европа.

Гави прави изключителен сезон за Барселона, като има 39 мача във всички турнири и е отбелязал два гола и шест асистенции в Ла Лига. 17-годишният талант се смята за един от бъдещите звезди в испанския футбол, но има съмнение за бъдещето му на „Камп Ноу“. Барса отчаяно иска той да поднови контракта си, но имаше информации, че Гави вече е отхвърлил няколко оферти.

Според испанското издание „Sport“, „червените“ са готови да наддават за 17-годишния футболист след края на сезона. Той без съмнение би се вписал безпроблемно в тройката в полузащитата на Юрген Клоп. Ветеранът Джеймс Милнър има договор до края на сезона и динамичният Гави, който вече има шест мача на Испания, би бил идеален заместник на бившия английски национал.

„Sport“ обаче допълва, че Гави в крайна сметка може да се съгласи и да удължи договора си с Барса, като всичко ще стане ясно в следващите седмици.