Новият английски шампион - Ливърпул ще се опита да подсили своята защита преди началото на следващия сезон. Името, което излезе днес в британската преса, е това на защитника на вече изпадналия от Висшата лига Норич - Джамал Луис, твърди „Daily Express”.

22-годишният северноирландец играе на поста ляв бек, където "червените" имат нужда от подсилване. Несменяем титуляр там е Анди Робъртсън. Поради тази причина мениджърът Юрген Клоп иска да намери подходяща алтернатива на шотландеца и Луис попада в неговите сметки.

През сезона на левия бек бе използван и ветерана Джейм Милнър, но със сигурност той не е опция за бъдещето. В мачовете за Купата на лигата пък на тази позиция беше пробван и 19-годишния французин Ясер Ларучи, който обаче е обвързан с "мърсисайдци" само до следващото лято и отказва да поднови контракта си към момента.

Джамал Луис е продукт на академията на Норич и през този сезон е изиграл 31 мача във всички турнири за "канарчетата", в които е реализирал едно попадение. Той има договор с тима до лятото на 2023 и според портала Transfermarkt.com цената му е 11 милиона евро.