Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп говори за емоциите, които ще го съпътстват по време на утрешния двубой с Челси, след който мърсисайдци ще получат чаканата в продължение на 30 години титла. Германецът признава, че това ще бъде един от най-великите дни в живота му.

"Опитвам се да се подготвя за това, което ще се случи утре. Ще бъде трудно, защото ни предстои важен футболен двубой. Това ще бъде един от най-великите дни в живота ми, защото най-накрая ще мога да вдигна този трофей. Ще бъде много горд с момчетата.

"Шампиони сме вече от около месец. Все едно наближава Коледа - знаеш, че ще получиш определен подарък, но въпреки това се вълнуваш. Ще бъде специално. Много се радвам, че момчетата ще преживеят този момент. Те го заслужават повече от всеки. Денят е важен, но не е последният важен ден. Очаквам добър мач от наша страна, но и добро представяне от Челси. Излизаме с определена цел. Няма просто да чакаме партито да започне. По време не тренировките момчетата все още са под пара", заяви Клоп.

Германецът коментира и темата с трансферите. До момента Челси е един от най-активните отбори на пазара, като най-гръмкото попълнение на лондончани е Тимо Вернер, от който Ливърпул се отказа. "Аз съм напълно доволен от състава, с който разполагам. Бях доволен и през миналата година, когато всеки ме молеше да го привлека в състава. Не купувахме по свои причини. Тук не става дума за това, че разликата между нас и Челси е 30 точки. Може да го видите на терена - нашите момчета дават всичко от себе си. Не съм сигурен, че това може да се купи.", акцентира Клоп.