Тимът на Ливърпул може да се наложи да изчака до следващото лято, за да привлече звездата на Виляреал Арнаут Данжума. Съобщава се, че „червените“ следят нидерландския национал след впечатляващия му старт на сезона в Ла Лига.

Данжума играе в Испания от това лято, когато беше привлечен от Борнемут, но с изявите вече хвана окото на грандовете от Висшата лига.

Според информациите няма да има промяна в становището на Виляереал за 24-годишния футболист, когато трансферният прозорец отвори отново през януари. Вместо това всяка евентуална сделка ще стане факт едва след края на сезона най-рано.

Данджума вече отбеляза седем гола в 15 мача за отбора на Унай Емери през този сезон. Той има и две попадения от последния им мач в Шампионска лига срещу Аталанта, а отборът му си осигури място на 1/8-финалите.

Очаква се мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп да се насочи към пазара за ново крило следващия месец, тъй като „червените“ ще загубят Мохамед Салах и Садио Мане заради участието им на Купата на африканските нации.