Ливърпул е идентифицирал плеймейкъра на Рома Николо Дзаниоло като потенциален трансфер през идното лято, твърдят медиите в Италия. Грандът от северозападна Англия вече се подсили в офанзивен план през този сезон, след като в края на зимния пазар на „Анфийлд“ с трансфер от Порто пристигна Луис Диас, а се очаква и младокът от Фулъм Фабио Карвальо да заиграе при „червените“ от новия сезон.

Титулярното офанзивно трио на отбора – Садио Мане, Роберто Фирмино и Мохамед Салах, пък имат още 16 месеца и половина по своите договори, като няма потвърждения за преговори с нито един от тримата.

Според Calciomercato Ливърпул може да направи ход с Дзаниоло, ако се стигне до раздяла с един от тримата настоящи офанзивни играчи след края на сезона.

22-годишният италианец, бе поразен от тежки контузии по-рано в кариерата си, има 19 мача като титуляр за „джалоросите“ през сезона, в които е отбелязал едва два гола и е подал за още един.

Ювентус и Атлетико Мадрид също следят ситуацията с национала на „скуадра адзура“, чийто контракт с клуба от „Олимпико“ е до 2024-а година.