Отборът на Ливърпул възнамерява да направи оферта за полузащитника на френския Рен Бенжамен Андре. 27-годишният централен халф е в полезрението на Юрген Клоп, след като през това лято германският мениджър на мърсисайдци се раздели си Лукас Лейва, който подписа договор с Лацио, и Кевин Стюърт, поел към Хъл Сити. 

Юрген Клоп спусна пипалата си в Борусия Дортмунд

Предвид очертаващата се тежка предстояща кампания за "червените" и борбата им на няколко фронта, щабът на отбора желае по-сериозна дълбочина в полузащитата, особено след като и вчера се потвърди информацията, че Адам Лалана ще бъде извън строя поне до началото на октомври. Английският национал получил тежка контузия по време на прителската среща срещу Атлетико Мадрид (1:1).

Клоп потвърди кошмарните новини за Лалана

Контрактът на Андре е до 2022 година, което със сигурност ще принуди мърсисайдци да предоставят добра оферта към Рен, за да може ръководството на "червено-черните" да ссклони за раздяла със своя капитан. Според френския вестник "Льо Телеграм" Ливърпул е готов да предложи 15,4 милиона паунда за услугите на халфа. 

През миналата кампания във френската Лига 1 Андре е изиграл 36 мача от възможни 38 срещи.