Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е готов да води преговори с бившия си клуб Борусия Дортмунд за крилото Емре Мор. От „жълто-черните” не скриха, че към турския национал има широк интерес и явно мърсисайдци попадат в графата на заинтересованите.

Клоп привлече двама атакуващи играчи това лято в лицето на Доминик Соланке и Мохамед Салах. Всеки от тях остави отлични впечатления дотук в контролите от предсезонната подготовка. При това положение изглежда невероятно германският тактик да търси още един футболист в предни позиции, но ексклузивната новина на британския таблоид „Сън” сочи тъкмо за това.

Борусия спусна медийна тъма около свой талант

Не е тайна, че Клопо искаше Емре Мор на „Анфийлд” още през миналия сезон, когато самият футболист предпочете Дортмунд като следващата стъпка в кариерата си. Под ръководството на Томас Тухел обаче роденият в Дания играч получи крайно малко шансове за изява. Мор стартира като титуляр в едва 5 шампионатни мача, като все пак вкара 1 гол и даде 3 асистенции.

Медиите в Германия от своя страна не изключват продажба на таланта, който е едва на 20 години. Очевидно на „Сигнал Идуна Парк” имат повече вяра в качествата на друг бъдещ диамант – Александър Исак.

Борусия оценява Емре Мор на приблизително 20 милиона евро.