Английският шампион Ливърпул продължава с търсенето си на нов централен защитник заради тежките контузии на Върджил ван Дайк и Джо Гомес. Смята се, че мениджърът на тима Юрген Клоп иска да вземе бранител, който да не е само временна опция, а да бъде използван и за години напред, но това очевидно ще бъде продиктувано от финансите, с които разполага клубът.

Калиду Кулибали от Наполи е едно от спряганите имена, а „Football-Italia“ пише, че се очаква Ливърпул да отправи запитване към него през януари. Проблемът е, че Наполи все още държи на исканите 70 милиона евро, за да го пусне, а това звучи сякаш твърде много пари за Ливърпул в момента.

Друг проблем обаче може да се окаже и възрастта на сенегалеца, тъй като и той, и Ван Дайк са на по 29 години. Това би поставило Ливърпул в ситуация, в която ще трябва да замени и двамата защитници след няколко години.

Ако финансовите средства са налице и Клоп просто иска да вземе най-добрия играч, когото може, тогава Кулибали би бил перфектен, но изглежда по-вероятно той да разчита на Матип и Фабиньо и да привлече по-млад играч, който да се развива.