Английският шампион Ливърпул може да направи двоен трансферен удар през януари, след като се интересува от защитното дуо на РБ Лайпциг Даю Упамекано и Ибрахима Конте. „Червените“ отчаяно се нуждаят от нов централен защитник заради много контузени играчи във фаза отбрана.

Върджил ван Дайк и Джо Гомес са аут за дълго време, като мениджърът Юрген Клоп се наложи да използва на техните места Жоел Матип, Фабиньо, Натаниел Филипс и Рийс Уилямс.

Според „Bild“, Клоп е погледнал към родината си Германия, за да намери потенциално решение на проблемите си. 22-годишният Упамекано е един от най-исканите млади играчи в Европа след отличния му минал сезон.

Манчестър Юнайтед, Арсенал и Ливърпул бяха са свързани с французина още през лятото, но той реши да остане, като подписа нов договор до 2023 година. Смята се, че Байерн Мюнхен и Реал Мадрид също проявяват интерес, но отчаянието на Ливърпул да привлече нов качествен централен защитник може да накара шампионите да развържат сериозно кесията след Нова година.

„Bild“ пише още, че и съотборникът на Упамекано – Ибрахима Конате също е в списъка им с желания. 21-годишният французин също е част от тройката в защитата на наставника Юлиан Нагелсман. Той също има договор до края на сезон 2022/2023.

Според портала Transfermarkt, общата стойност на двамата е около 90 милиона британски лири, като според информациите Упамекано има за клауза за откупуване от 54 милиона британски лири.