Отборът на Ливърпул разби гостуващия Уулвърхемптън с резултат 4:0 в мач от 11-ия кръг на английската Висша лига. Мохамед Салах даде тон за головата фиеста в 24-ата, а в 58-ата минута Джорджиньо Вайналдум удвои с красиво изпълнение. В 67-ата минута Жоел Матип направи резултата класически, а автогол на Нелсон Семедо в 78-ата минута оформи и крайния резултат.  

Gulliver/GettyImages
96 снимки

Шампионите изиграха прекрасен двубой и напълно заслужено стигна до успеха, след като контролираха развоя на срещата през всичките 90 минути. "Вълците" не се противоставиха така, както много хора очакваха, като допуснаха много грешки и продължиха с колебливите си игри в последно време. С тази победа възпитаниците на Юрген Клоп се изравниха с лидера Тотнъм, като и двата тима имат по 24 точки, с две повече от Челси. Уулс остават 10-и със 17 пункта. В следващия кръг "червените" гостуват на Фулъм, докато за Уулвърхемптън предстои домакинство на Астън Вила.  


Домакините стартираха уверено и първи стигнаха до наказатеното поле на съперника си, но не успяха да отправят удар. 

В четвъртата минута Рубен Невеш стреля коварно от пряк свободен удар отсъден за нарушение на Нико Уилямс, който получи жълт картон. Изстрелът на португалеца обаче премина над вратата на Куивийн Келехер. 

В 12-ата минута Андрю Робъртсън центрира отляво в наказателното поле, където Садио Мане игра с глава, но неточно над вратата. 

Пет минути след това Даниел Поденс опита да прехвърли Келехер от границата на наказателното поле, но младият вратар на Ливърпул реагира добре и изби в корнер.     

В 20-ата минута Адама Траоре отправи чудесно подаване в наказателното поле, което обаче не бе засечено от никого. 

Четири минути след това обаче "червените" поведоха. Конър Коуди се опита да изчисти едно дълго подаване на Джордан Хендерсън пред наказателното си поле, но не успя, от което се възползва Мохамед Салах. Египтянинът открадна топката и с хубав удар покрай вратаря отбеляза - 1:0.

В следващите минути Ливърпул контролираше темпото на двубоя, но до нови опасности не се стигаше. В 37-ата минута проблем получи Къртис Джоунс и седна на терена, но след около две минути се завърна в игра. 

В 44-ата минута главният съдия Крейг Поусън отсъди дузпа за Уулвс заради нарушение на Мане срещу Конър Коуди. Положението беше разгледано със системата ВАР, от което се видя, че Мане прибира крака си и изобщо не докосва капитана на гостите. При това положение дузпата беше отменена правилно.  

Второто полувреме започна с опасен удар на Садио Мане, който овладя отлино едно подаване на Хендерсън на границата на накзателното поле, който обаче попадна в ръцете на Руи Патрисио. Пет минути след това отново Мане имаше шанс да стреля след хубаво подаване на Робъртсън, но не уцели вратата. 

В 58-ата минута "мърсисайдци" удвоиха преднината си. Хендерсън даде чудесно подаване в половината на Уулвс за Джорджиньо Вайналдум, който напредна с топка в крака и от границата на наказатеното поле отправи много красив удар, който се оплете в горния ляв ъгъл на Патрисио за 2:0.  

"Червените" не смятаха да отстъпват от педала на газта и в 67-ата минута стигнаха до трети гол. Домакините разиграха късо корнер, като Хендерсън комбинира със Салах, който центрира в наказателното поле. Там Фернадо Марсал изпусна Жоел Матип, който с глава оформи класическия резултат. 

Двадесет минути преди края на редовното време в игра се завърна Трент Александър-Арнолд, който замени Нико Уилямс. Малко след това и Диого Жота влезе срещу бившия си отбор, като замени Роберто Фирмино. 

В 74-ата минута Патрисио улови силен удар на Къртис Джоунс. 

Наказателната акция на Ливърпул продължи и в 78-ата минута. Трент Александър-Арнолд получи на десния фланг, напредна и центрира към далечната греда, където Мане засече топката, която обаче се отклони и от крака на Нелсон Семедо и попадна във вратата - 4:0.

Малко след гола "вълците" отправиха два изстрела, които обаче не се оказаха проблемни за домакините. Първият бе отбит от Келехер, а след това Джоунс подари топката на Траоре, чийто удар обаче бе неточен. 

В добавеното време на двубоя удар на Салах премина покрай вратата. Това бе и последното интересно действие в мача, който приключи при резултат 4:0.


FT / ЛИВЪРПУЛ – УУЛВЪРХЕМПТЪН 4:0

1:0 Мохамед Салах 24'

2:0 Джорджиньо Вайналдум 58'

3:0 Жоел Матип 67'

4:0 Нелсон Семедо (автогол) 78'

Стартови състави на двата отбора:

ЛИВЪРПУЛ (4-3-3): 62. Куивийн Келехер – 76. Нико Уилямс, 32. Жоел Матип, 3. Фабиньо, 26. Андрю Робъртсън – 17. Къртис Джоунс, 14. Джордан Хендерсън (к), 5. Джорджиньо Вайналдум – 11. Мохамед Салах, 9. Роберто Фирмино, 10. Садио Мане

Мениджър: Юрген Клоп

УУЛВЪРХЕМПТЪН (4-3-3): 11. Руи Патрисио – 5. Фернандо Маркал, 16. Конър Коуди (к), 15. Уили Боли, 22. Нелсон Семедо – 32. Леандер Дендонкер, 8. Рубен Невеш, 28. Жоао Моутиньо – 7. Педро Нето, 10. Даниел Поденс, 37. Адама Траоре

Мениджър: Нуно Еспирито Санто

Главен съдия: Крейг Поусън, Англия

Стадион: „Анфийлд“, Ливърпул, Англия