Ливърпул продаде Марио Балотели на Ница през миналото лято, а сега може би ще купи един от играчите на френския тим. Става дума за високо котиращия се плеймейкър Жан-Микаел Сери.

Край на сагата: Ливърпул се отказа от Наби Кейта

Мърсисайдци определено са тръгнали на лов за нов халф през това лято. По-рано се спрягаше името на дефанзивния полузащитник на РБ Лайпциг Наби Кейта, но с оглед потенциалната продажба на Филипе Коутиньо  в Барселона, мърсисайдци са изместили фокуса си.

Сагата "Коутиньо" изчерпа Юрген Клоп

Авторитетният британски ежедневник „Гардиън” твърди, че на „Анфийлд” са се примирили с мисълта, че гвинеецът Кейта остава като цел за следващото лято, а сега привличането на Сери е по-належащо.

Ливърпул избра невъзможна цел, ако продаде Коутиньо

26-годишният котдивоарец демонстрира разностранните си способности за Ница през миналия сезон. Сери игра с успех за „орлите” както на позицията зад нападателя, така и изтеглен по-назад по терена като същински опорен халф.

 В 34-те си мача африканецът бе замесен в общо 16 гола (7 отбеляза сам, а към тях прибави и 9 асистенции). Ница оценява футболиста на 40 милиона евро, което го прави по-достъпна цел от Кейта, за когото РБ Лайпциг настоява за 66 милиона паунда (70 милиона евро).