Отборът на Ливърпул продължава с опитите си да привлече полузащитника на Борусия Дортмунд Джуд Белингам. Наскоро мениджърът на „червените“ Юрген Клоп заяви, че към момента се е отказал от преследването на 19-годишния футболист, но според трансферния експерт Фабрицио Романо, това не е точно така и дори и в момента текат преговори между двата клуба.

Мърсисайдци са се свързали с Борусия още в началото на лятото, за да проучат възможността за подобен трансфер. На „Анфийлд“ са твърдо решени да вземат Белингам, като първоначалния им план е бил това да се случи догодина. Изглежда обаче англичаните са готови да променят плановете си и да го вземат още сега, ако успеят да се договорят с германския тим.

Причина за това е, че догодина редица европейски грандове ще се включат в битката за английския национал, като сред кандидатите е и европейският шампион Реал Мадрид.

Преговорите за момента вървят трудно и от Дортмунд са заявили, че Белингам не се продава. Това обаче не е отказало шефовете на Ливърпул, който продължават с желанието си да го вземат в тима.