Европейският шампион Ливърпул не планира раздяла с нападателя Дивок Ориги през летния трансферен пазар. Информациите за трансфер на белгийския нападател идват, след като контрактът на нападателя с „червените” изтича през следващото лято, но мърсисайдци нямат намерение да продадат Ориги, дори с цената да бъде изгубен без пари догодина, предава ESPN.

Представители на белгийския национал продължават да водят преговори с борда на Ливърпул за удължаване на престоя на Ориги на „Анфийлд”.

24-годишният нападател вкара ключови голове за отбора през миналия сезон, които спомогнаха на тима да се противопоставят максимално на Манчестър Сити за титлата в Англия, както и за триумфа в ШЛ.

Изданието съобщава, че към този момент всички страни са позитивно настроени. Самият футболист се чувства щастлив край Мърсисайд, а Ливърпул има време до януари да го убеди да остане в отбора.

Ливърпул заплати през 2014-а година 10 милиона на Лил за услугите му, но вече възвърна половината от стойността, след като Ориги игра един сезон под наем във Волфсбург. Американският медиен гигант предполага, че Ливърпул го очаква „тих” трансферен прозорец, като приоритети ще са увеличаване на дълбочината в състава с ротационни играчи, а също така и удължаването на контрактите на основните футболисти, водени от Юрген Клоп.