Шалке 04 в най-скоро време ще обяви привличането на фланговия играч Рафаел Камачо от европейския клубен шампион Ливърпул. Това съобщи немското издание „Кикер”.

19-годишният португалец дебютира в първия тим на „червените” под ръководството на Юрген Клоп през миналия сезон, но не успя да убеди германеца, че заслужава по-сериозен шанс. В същото време клубът опита да преговаря с Камачо за нов договор, какъвто младокът на този етап отказва да подпише именно заради ограничените шансове.

Роденият в Лисабон футболист има контракт с Ливърпул до 30 юни 2020 година и това му отваря доста опции. „Кикер” съобщава за оферти от Англия, Бундеслигата и Португалия, но за момента Шалке 04 е големият фаворит. Според изданието между Камачо и „кралско сините” вече има принципна договорка.

На този етап остава неясно на каква позиция треньорът Дейвид Вагнер – който е кум на Клоп – възнамерява да използва Камачо. Наставникът на Ливърпул предпочиташе да пуска младежа като десен краен защитник, макар самият играч да се определя като крило. „Не съм десен бек, аз съм нападател, който бележи голове. Това съм аз”, сподели преди време Камачо.