Германският шампион Байерн Мюнхен е на лов за нов полузащитник през януари и се смяташе, че Жоао Палиня може да е техният човек. Сделката беше много близо още в края на летния прозорец, след като португалският летя до Бавария за медицински прегледи, но Фулъм отказа да го продаде, защото нямаше време да му намери заместник.

28-годишният Палиня продължава да бъде движеща фигура за „котиджърс“ през сезона, може би мотивиран от мисълта за свой трансфер съвсем скоро.

В последните новини се появиха информации, че английският Ливърпул също има интерес към Палиня и може да конкурира Байерн за подписа му. Според Sky Sports Germany обаче „червените“ вече не участват в надпреварата за португалеца, ако изобщо някога са били. В същото време пък Байерн смята, че Палиня е твърде скъп в момента, като лондончани са определи цена от около 65 милиона евро.

Така трансферът на халфа през януари остава под въпрос, макар че на Острова смятат, че шампионът Манчестър Сити и подгласникът му Арсенал също имат апетити за дефанзивния полузащитник. Договорът му с Фулъм е до лятото на 2028-а година.