Ситуацията с футболиста на Челси Кристиан Пулишич е алармирала отборите на Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Байерн Мюнхен, които са готови да се възползват и да предложат шанс на американеца да заиграе другаде.

Мениджърът на „сините“ Томас Тухел призна, че оставането на Пулишич на резервната скавмейка срещу Евертън в понеделник вечерта е било „несправедливо“ от негова страна и се извинява за това как не е дал шанс на американския национал да впечатли, откакто той пое кормилото на „Стамфорд Бридж“.

Пулишич все още не е стартирал в мач от Висшата лига под ръководството на Тухел. Той обаче беше един от най-добрите играчи на Челси след рестартирането на футбола през юлимината година преди да се контузи. Преди пристигането на Тухел на него се гледаше като на неразделна част от стартовия отбор.

Под ръководството на германеца Челси няма загуба в девет мача от първенството. Мейсън Маунт, Тимо Вернер, Кай Хаверц, Калъм Хъдсън-Одой и Хаким Зиеш са използвани в позиция на Пулишич, което го оставя закотвен на скамейкат.

„Това е моя отговорност и е малко несправедливо, но знам какво въздействие може да има през последните 20 или 30 минути“, сподели Тухел за Пулишич след победата над Евертън през седмицата.

„Той нямаше късмет през последните няколко мача. Това не е липса на доверие, просто той ще трябва да бъде търпелив“, допълни още Тухел.

Атакуващият полузащитник струва на Челси 58 милиона паунда и едва ли ще има търпението да докаже още веднъж стойността си, като има информации, че напускането му през лятото е доста вероятно.