Ливърпул е направил звездата на Брайтън - Алексис Мак Алистър, своята трансферна цел №1 за подсилване на полузащитата това лято, след като по-рано през седмицата беше съобщено, че „червените“ се оттеглят от битката за подписа на Джуд Белингам, твърди Football Insider.

Поради тази причина 24-годишният Мак Алистър вече се очертава като основна цел за мърсисайдци, като източници смятат, че мениджърът Юрген Клоп много харесва играта на световния шампион. Звездата на Брайтън се разглежда на „Анфийлд“ като по-евтина алтернатива на Белингам. В Ливърпул са уверени, че могат да привлекат Мак Алистър това лято, допълва изданието.

Gulliver/GettyImages
76 снимки

„Клубовете започват да ни звънят за Алексис, но сега няма конкретни разговори. Ще решим заедно с Брайтън, те заслужават уважение. Ще изберем най-добрия проект, базирайки се и на треньора – не става въпрос за пари“, заяви наскоро бащата Мак Алистър – Карлос.

24-годишният Алексис Мак Алистър беше ключът към успеха на „чайките“ този сезон, като аржентинският национал вкара 10 гола и асистира за още два досега, за да помогне на Брайтън да седи стабилно около зоната за класиране в европейските клубни турнири.

Смята се, че от Ливърпул се интересуват още и от съотборника на Мак Алистър на „Амекс Стейдиъм“ – Мойсес Кайседо.