Няколко клуба от английската Висшата лига следят зорко полузащитника на Майнц 05 Антон Щах. В момента германският тим се намира в средата на таблицата в Бундеслигата, малко далеч от европейските места, но не е в реална опасност да бъде въвлечен в битка за изпадане.

В основата на добата им игра през този сезон е универсалният полузащитник Щах, който предимно играе като „шестица“, но е способен да се подвизава като №8 или дори като „десетка“.

90min твърди, че скаути от Ливърпул, Нюкасъл, Тотнъм и Уест Хем са гледали Щах през 2023-а година. Основната цел на мърсисайдци за подсилване на халфовата линия остава Джуд Белингам от Борусия Дортмунд, докато „шпорите“ наскоро получиха тежък удар, след като уругвайският хафл Родриго Бентанкур ще отсъства поне половин година.

Дълбочината в състава на Нюкасъл беше тествана, след като Бруно Гимараеш получи наказание от три мача. „Свраките“ нямат победа без бразилеца този сезон, докато Уест Хем може да се нуждае от заместник на капитана си Деклан Райс, който е желан от Арсенал, Челси и Манчестър Сити.

24-годишният Щах има 19 мача в Бундеслигата тази кампания, в които се е отчел с едно попадение и три асистенции. Той също така вече записа два двубоя с националния отбор на Германия, но не беше част от окончателния състав на Ханзи Флик за Световното първенство в катар в края на миналата година.