Ливърпул и Нюкасъл постигнаха принципна договорка за трансфера на Джорджинио Вайналдум в посока мърсисайдския гранд, съобщи вестник „Гардиън“. Според изданието двата клуба са се разбрали за трансферна сума от 25 милиона паунда.

Довогорката е станала факт по-рано днес, като се учаква в най-скоро време холандският национал да премине медицински прегледи. „Червените“ са се съгласили да платят 23 милиона паунда накуп за него, като споразумението предвижда бонус от 1 милион паунда под формата на бонуси, свързани с представянето на играча, и друг транш от 1 милион паунда, ако отборът постигне специфични цели през сезон 2016/2017.

Вайналдум е един от играчите, за които се знаеше, че търси изход от Нюкасъл след изпадането на отбора от Висшата лига на Англия. Той трябваше да пътува в сряда за контролен мач в Донкастър, но щом Ливърпул изрази готовност да плати исканите пари, Нюкасъл го остави у дома.

Очаква се сделките между Ливърпул и „свраките“ да продължат. Мениджърът на Нюкасъл Рафаел Бенитес се надява да привлече полузащитника Лукас Лейва, който сам доведе на „Анфийлд“ през 2007 година.

Вайналдум пристигна в Нюкасъл миналото лято срещу 14,5 милиона паунда и въпреки изпадането, завърши сезона като голмайстор на клуба с 11 попадения.