Ръководството на Тотнъм е готово да привлече през този трансферен прозорец полузащитника на Нюкасъл Жоржинио Вайналдум. Със задачата да доведе холандеца на „Уайт Харт Лейн“ се е заел лично собственикът на "шпорите" Даниел Леви, но английските медии съобщават, че шефът в клуба не е съгласен с поставената му цена.

"Свраките" биха се разделили с услугите на своя футболист, само срещу посочената в договора му цена - 25 милиона паунда. Според Леви тази цена не кореспондира с очакванията за привличане на играч от отбор, който току-що е изпаднал във второто ниво на английския футбол.

Тотнъм насочи своето внимание към Вайндалдум, след като преговорите с полузащитника на Байерн Мюнхен Марио Гьотце не тръгнаха в правилната посока, а по-всяка вероятност донеслият Световната купа на Германия през 2014 година футболист, ще продължи своята кариера в бившия си клуб Борусия Дортмунд.

Изпадането на Нюкасъл не попречи на 25-годишния атакуващ полузащитник да отбележи 11 гола през изминалата кампания във Висшата лига.