Ливърпул се е съгласил да плати исканите 4 милиона паунда на Абърдийн за десния бек Калвин Рамзи, твърдят медиите във Великобритания.

Сумата за 18-годишния бранител може да нарасне с 2,5 милиона паунда при добро представяне от футболиста. Младежкият национал на Шотландия се очаква да премине медицински прегледи идния уикенд, след което да парафира петгодишен договор с „червените“.

Рамзи ще бъде третото лятно попълнение на Юрген Клоп, след като клубът вече закупи Дарвин Нунес от Бенфика за 64 милиона паунда, които могат да набъбнат до 85 британски лири, както и 19-годишният полузащитник от Фулъм Фабио Карвальо за 5 милиона, плюс бонуси от 2,7.

Рамзи ще парафира договор до лятото на 2027-а година.

Ливърпул желае да привлече полузащитник, но това навярно ще се случи през лятото на 2023-а година и няма да се бърза през този трансферен прозорец. Сериозен интерес от „Анфийлд“ имат към звездата на Борусия Дортмунд Джюд Белингам.

„Червените“ очакват сериозна оферта от Байерн Мюнхен за Садио Мане, докато френските Монако и Олимпик Лион вече разговарят с представители на Такуми Минамино за евентуална изходяща сделка в близките дни.